Skip to main content

Cookie settings

We use cookies to ensure the basic functionalities of the website and to enhance your online experience. You can choose for each category to opt-in/out whenever you want.

Essential

Preferences

Analytics and statistics

Marketing

Supports are subject to the following rules:

  • You can create up to 3 proposals.
  • You must distribute a minimum of 3 supports among different proposals. You have to support 3 more proposals for your supports to be taken into account.

INICIACIÓ A LA GLOSA

Avatar: Official proposal
Official proposal
Finished

Breu descripció:
Cançó improvisada: garrotins, corrandes…
Explicació:
Glosar és l’art d’improvisar versos rimats sobre una melodia determinada, forma part de la cultura popular oral catalana. Les cançons improvisades són composicions poètiques en què cadascuna de les estrofes acaba amb un vers o grup de versos que tothom coneix. N’hi ha de diverses: garrotins, nyacres, perdiuetes, corrandes, jotes, albades… cadascuna d’elles amb la seva melodia. Així, per exemple, podem sentir, cantar i ballar jotes a l’Ebre; fandangos, a les illes; patacades, a Cadaqués, o gaudir del cant d’estil al País Valencià.
La cançó improvisada es formula com un diàleg entre improvisadors. L’enginy del glosador, però, no es mesura només en l’estructura formal de la composició sinó també en el contingut de la resposta, que necessàriament ha de ser ràpida, enginyosa i escaient a l’envit del contrari.
Requeriments:
Músic amb experiència en glosa i en cultura popular.
Modalitat:
Presencial

Comment

Confirm

Please log in

The password is too short.

Share