Skip to main content

Cookie settings

We use cookies to ensure the basic functionalities of the website and to enhance your online experience. You can choose for each category to opt-in/out whenever you want.

Essential

Preferences

Analytics and statistics

Marketing

Presentacio Canodrom

Vine a descobrir el passat, present i futur del Canòdrom, i comparteix els teus records i vivències.Sabíeu que va ser el rei Alfons XIII, a inicis del segle XX, qui va importar les curses de llebrers? El Canòdrom de la Meridiana fou inaugurat l'any 1964, a inicis de la segona meitat de la dictadura franquista. "Entre los más importantes de Europa, en su pista compiten los mejores galgos de nuestro país y selectos pura-sangre de Inglaterra. ¡Las apuestas aumentan la emoción y también los caudales de los que consiguen acertar!". Al cor del Congrés i els Indians, un barri de classe treballadora, en una zona on s'hi conreaven tomàquets, cols, bledes i altres hortalisses. Fou l'hipòdrom per a pobres, el casino dels desposseïts.

L'entrada al Canòdrom era lliure. La gent del barri venia a prendre el sol, trobar-se amb amics o passar el dia. D'altres, a jugar. Durant els caps de setmana es creaven unes cues ben llargues davant les cases d'apostes. Els dies de més èxit eren els que se celebraven els derbis: campionats estatals amb gossos de primera categoria.

Amb l'arribada de la liberalització del joc a finals dels anys setanta va iniciar-se una etapa de crisi. Després de l'obertura massiva de bingos i locals per loteries primitives, els dos canòdroms de Barcelona (el Pabellón i el Meridiana) van començar a perdre públic fins al punt que el perfil va canviar, passant a predominar gent jubilada en detriment de famílies i grups de joves, cada vegada més minoritaris. D’altra banda, les entitats i el moviment animalista demanaven el tancament de les instal·lacions, ja que el tracte que es donava als gossos atemptava contra la dignitat dels animals. L’entitat SOS Galgos va fer una campanya molt activa de defensa dels llebrers.

El 21 de febrer del 2006 es va disputar la darrera cursa de llebrers del canòdrom de Meridiana. L’endemà, va aparèixer un cartell a la porta que deia: “Tancat per reformes”. El tancament fou definitiu. Avui és el nou Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica.

Els principis que ens uneixen son:

1. Tecnologia
2. Democracia
3. Justicia
4. Sinceritat

Comment

Confirm

Please log in

The password is too short.

Share